Broj zaposlenih u SB županiji i dalje veći od broja nezaposlenih

Bez autora
Mar 15 2015

Raspravljajući o izvješću o radu Službe za zapošljavanje Srednjobosanske županije za prošlu godinu te programu rada za 2015., Tahir Lendo, predsjednik Vlade Srednjobosanske županije, izjavio je kako činjenica da je u SBŽ povećan broj zaposlenih u odnosu na one koji su bez posla svjedoči o tome da ipak postoji trend zapošljavanja. S obzirom da imamo između pet i šest tisuća više osoba koje imaju posao u odnosu na nezaposlene u SBŽ-u, može se zaključiti da investicija ipak ima i da se radi, kazao je Lendo na ovotjednoj sjednici županijske Vlade. Krajem 2014. godine na evidenciji Službe za zapošljavanje SBŽ bile su evidentirane. Istodobno, u SBŽ bilo je zaposleno 46.517 osoba. Vlada SBŽ usvojila je zaključak o stavljanju izvan snage ugovora o zapošljavanju koji su sklopljeni bez njezine suglasnosti. Ovakav zaključak donesen je nakon razmatranja izvješća Inspektorata rada o zapošljavanju bez suglasnosti Vlade u županijskim tijelima uprave i nižim potrošačkim jedinicama od 1. siječnja 2013. do 31. prosinca 2014. godine.

Broj zaposlenih u SB županiji i dalje veći od broja nezaposlenihRaspravljajući o izvješću o radu Službe za zapošljavanje Srednjobosanske županije za prošlu godinu te programu rada za 2015., Tahir Lendo, predsjednik Vlade Srednjobosanske županije, izjavio je kako činjenica da je u SBŽ povećan broj zaposlenih u odnosu na one koji su bez posla svjedoči o tome da ipak postoji trend zapošljavanja.

“S obzirom da imamo između pet i šest tisuća više osoba koje imaju posao u odnosu na nezaposlene u SBŽ-u, može se zaključiti da investicija ipak ima i da se radi”, kazao je Lendo na ovotjednoj sjednici županijske Vlade.

Krajem 2014. godine na evidenciji Službe za zapošljavanje SBŽ bile su evidentirane. Istodobno, u SBŽ bilo je zaposleno 46.517 osoba. Vlada SBŽ usvojila je zaključak o stavljanju izvan snage ugovora o zapošljavanju koji su sklopljeni bez njezine suglasnosti. Ovakav zaključak donesen je nakon razmatranja izvješća Inspektorata rada o zapošljavanju bez suglasnosti Vlade u županijskim tijelima uprave i nižim potrošačkim jedinicama od 1. siječnja 2013. do 31. prosinca 2014. godine.

Pojedini ministri imali su primjedbe na izvješće Inspektorata rada jer smatraju da je inspekcija radila selektivno, odnosno da je pojedine institucije detaljno “pročešljala”, a druge tek površno ili ih je zaobišla. Nakon rasprave, odlučeno je kako će ponovno biti pokrenuta procedura u kojoj će se za svako zapošljavanje u županijskim tijelima uprave, školama i policiji tražiti suglasnost Vlade Srednjobosanske županije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik